Zwangerschapsyoga

 

Zwangerschapsyoga leert je om spanning los te laten en belangrijke spieren sterk te houden. Het kan helpen om jouw lichaam in een goede conditie te houden, waardoor je zwangerschap waarschijnlijk makkelijker verloopt. Je ervaart mogelijk minder nadelige gevolgen van de zwangerschap na de bevalling en herstelt sneller. 

Een ander, mogelijk nog belangrijker doel, is om de bevalling zo ontspannen mogelijk te laten verlopen. Je leert tijdens de lessen om je aandacht te richten op een bepaalde manier van ademhalen. Geen puf-club, maar actief leren om jouw aandacht te verleggen van de pijn. Hoe ontspannender de bevalling verloopt, hoe beter dat is voor moeder en kind. 

Om deel te nemen aan zwangerschapsyoga hoef je geen eerdere ervaring te hebben met yoga. 

Door deelname aan zwangerschapsyoga ben je beter voorbereid op de bevalling. We bespreken wat houdingen kunnen zijn om de weeën op te vangen. En we bespreken wat mogelijke houdingen zijn om te bevallen. Ik hoop dat je door het volgen van de lessen van mijn zwangerschapsyoga zo goed mogelijk bent voorbereid op de bevalling. 

Partneravond

In overleg vindt er ook een partneravond plaats. Zo leert jouw partner dat hij/zij meer kan doen tijdens de bevalling dan alleen "een washandje" vasthouden. Jouw partner heeft een belangrijke taak tijdens de bevalling: namelijk in de gaten houden hou het met jou gaat. En jou daar ondersteunen waar dat nodig is. Nieuw leven op de wereld zetten doe je samen... 

De kosten van de partneravond zijn gelijk aan de kosten van een losse les. 

Wanneer:

De lessen voor zwangerschapsyoga worden op dinsdag avond gegeven en starten om 19:00

Je kunt op elk gewenst moment instromen. Geadviseerd wordt om op tijd te starten met deelname, zodat je de ademhaling goed onder de knie kunt krijgen. 

Kosten:

Voor een eerste losse kennismakings les betaal je slechts €5. Meld jij je daarna officieel aan, dan betaal je per 5 lessen €42,50. Dit tegoed dient binnen 7 lesweken te worden gebruikt. Mits de bevalling er onverwachts tussen door komt. De laatste lessen voor de bevalling mag je eventueel ook als losse les betalen. (à €9 per les) Of je laat jouw tegoed staan voor bvb een groepsles babymassage. (Zie verder de algemene voorwaarden) Je kan ook per 10 lessen betalen. De kosten zijn dan €80.Dit tegoed is 13 lesweken geldig. Ook hiervoor gelden bovenstaande voorwaarden. 

Om je aan te melden voor een kennismakingsles, klik dan hier.

Wat mee te nemen:

  • Makkelijk zittende kleding aandoen. 
  • Badhanddoek.
  • Evt. een flesje water. 
  • Evt. een fleece dekentje voor tijdens de ontspanningsoefening. 
  • De schoenen worden bij binnenkomst uitgedaan. Je kan de les meedoen op blote voeten. Of trek schone sokken aan, evt. met anti-slip laag.
  • Yoga-matjes zijn aanwezig op de locatie. Maar je mag gerust jouw eigen yoga-matje meenemen.

 

Yoga Studio Rust en zwangerschapsyoga

Zwanger zijn, bevallingen en baby's hebben in de loop der jaren zeker mijn verhoogde aandacht gekregen. De ervaring die ik zelf heb vanuit mijn eigen zwangerschappen, werken hier positief aan mee. Wat is er mooier om nieuw leven te voelen groeien in je buik en dit op een zo ontspannen mogelijke manier op de wereld te kunnen zetten.

Mijn motto is: ik kan de pijn niet voor je wegnemen tijdens de bevalling, maar we kunnen er wel samen naar toe werken dat je zo goed mogelijk voorbereid bent. En de bevalling daardoor zo ontspannen mogelijk verloopt. 

In 2008 heb ik de opleiding tot yoga docent gevolgd en deze uitgebreid met de opleiding docent zwangerschapsyoga.

Daarnaast werkt de kennis die ik heb van het lichaam, vanuit mijn opleiding tot verpleegkundige positief in dit alles mee. 

Ik hoop dat we samen kunnen toewerken naar een zo ontspannen mogelijke bevalling... 

Afspraak maken
© Yoga Studio Rust. Website ontwikkeld door De Haan Media. Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Sitemap.