Groepsfoto yoga

Yoga

 

Iedereen kan aan yoga doen; mannen, vrouwen, jong en oud. 

Of je nu lichamelijke klachten hebt, super fit bent of zwanger bent,
iedereen kan yoga beoefenen. Dit alles in jouw eigen tempo en intensiteit.

Om te weten wat yoga inhoudt moet je het zelf ervaren. In het begin lijkt het niet veel meer dan een reeks vreemde lichaamshoudingen. Maar na een tijdje zal je merken dat er een subtiele verandering optreedt in het lichaam. 
Yoga is een traditie die al eeuwenlang bestaat.Yoga is geen religie en wil geen levensopvatting opdringen. Bij yoga ga je bezig met eenvoudige lichamelijke en ademhalingsoefeningen. Hierdoor voelt jouw lichaam steeds soepeler en sterker aan. Maar je gaat vooral ook steeds beter zien hoe je omgaat met jezelf. En dit inzicht kun je weer gebruiken in het dagelijks leven. Door de oefeningen maak je (weer) contact met jouw lichaam en leer je om jouw gedachten weer tot rust te brengen. 

Yoga is geen therapie, maar kan een hulpmiddel zijn om, zowel geestelijk als lichamelijk, weer in balans te komen. Van oudsher wordt yoga echter ook gezien als een preventief hulpmiddel, om het lichaam gezond te houden. Door regelmatig te ontspannen, de lichaamsfuncties met elkaar in harmonie te brengen en je hoofd leeg te maken, ontdek je een innerlijke rust. Deze zelfrealisatie is datgene waarnaar we allen zoeken, en dat is de essentie van yoga.

Hatha yoga:

Er bestaan veel verschillende soorten yoga. De yoga vorm die ik geef is de zogeheten 'Hatha yoga'. Hatha yoga is de meest bekende yogavorm en heel toegankelijk voor iedereen. Vandaar ook dat ik durf te zeggen: "Iedereen kan aan yoga doen". Bij Hatha yoga leer je hoe jouw lichaam en geest te kunnen ontspannen, sterk te maken en flexibel te maken. Je leert verschillende technieken om te ontspannen en beter te concentreren. In de lessen wordt gebruik gemaakt van lichaamsoefeningen, ademhalingstechnieken, ontspanningstechnieken en korte meditaties.

Mijn stijl van les geven is met beide benen op de grond.
Geen zweverig gedoe, maar de vertaling van yoga maken naar het hier en nu.

 

Afspraak maken
© Yoga Studio Rust. Website ontwikkeld door De Haan Media. Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Sitemap.